

Rustieke rabarbertaart
Trakteer uzelf op een zelfgemaakte verwennerij met deze gekarameliseerde rabarbertaart, perfect gecombineerd met vanille-ijs en een beetje sojakaramel.
Voorbereiding
Stap 1

200 g bloem – ½ tl bakpoeder – 1 eidooier – 40 g suiker – 140 g boter – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Meng alle ingrediënten voor het deeg (bloem, bakpoeder, eidooier, suiker, boter en Kikkoman Sojasaus Minder Zout). Vorm een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
Stap 2

500 g rabarber – 150 g suiker – 80 ml water – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 el citroensap – 1 vanilleboon
Was de rabarber en snijd in stukjes van circa 6 cm.
Doe de suiker, water en Kikkoman Sojasaus Minder Zout in een pan. Verhit tot de suiker is opgelost – het is beter om zachtjes met de pan te draaien dan erdoorheen te roeren.
Snijd de vanilleboon in de lengte door en voeg toe aan de siroop met de rabarber en het citroensap).
Kook ongeveer 5 minuten. Haal de rabarberstukjes uit de pan en laat afkoelen.
Stap 3

3 schepjes vanille-ijs
Rol het deeg uit. Leg de rabarber in het midden en vouw de randen van het deeg om. Bak circa 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Serveer de taart met vanille-ijs en de overgebleven sojakaramel.
Tip:
Deze hartige taart is heerlijk met rabarber, maar aardbeien of pruimen zijn lekkere alternatieven.
Houdt u van gemengd fruit? Ga dan voor een mix van rabarber en aardbeien – het is een echte traktatie.
Recept-ID 1294
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer