Rustieke rabarbertaart
Rustieke rabarbertaart

Rustieke rabarbertaart

2,5 2 beoordelingen
totale tijd 45 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Trakteer uzelf op een zelfgemaakte verwennerij met deze gekarameliseerde rabarbertaart, perfect gecombineerd met vanille-ijs en een beetje sojakaramel.

Ingrediënten

2 porties
200 g
bloem
 ½ tl
bakpoeder
1 
eidooier
190 g
suiker
140 g
boter
500 g
rabarber
80 ml
water
1 el
citroensap
1 
vanilleboon
3 
schepjes vanille-ijs
Voedingswaarde (per portie):6.263 kJ / 1.497 kcal
72,5 gVetten
18,5 gEiwitten
180,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g bloem –  ½ tl bakpoeder – 1  eidooier – 40 g suiker – 140 g boter – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Meng alle ingrediënten voor het deeg (bloem, bakpoeder, eidooier, suiker, boter en Kikkoman Sojasaus Minder Zout). Vorm een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

Stap 2

500 g rabarber – 150 g suiker – 80 ml water – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el citroensap – 1  vanilleboon

Was de rabarber en snijd in stukjes van circa 6 cm.
Doe de suiker, water en Kikkoman Sojasaus Minder Zout in een pan. Verhit tot de suiker is opgelost – het is beter om zachtjes met de pan te draaien dan erdoorheen te roeren.
Snijd de vanilleboon in de lengte door en voeg toe aan de siroop met de rabarber en het citroensap).
Kook ongeveer 5 minuten. Haal de rabarberstukjes uit de pan en laat afkoelen.

Stap 3

3  schepjes vanille-ijs

Rol het deeg uit. Leg de rabarber in het midden en vouw de randen van het deeg om. Bak circa 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Serveer de taart met vanille-ijs en de overgebleven sojakaramel.

Tip:

Deze hartige taart is heerlijk met rabarber, maar aardbeien of pruimen zijn lekkere alternatieven.
Houdt u van gemengd fruit? Ga dan voor een mix van rabarber en aardbeien – het is een echte traktatie.

Recept-ID 1294

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g bloem – ½ tl bakpoeder – 1 eidooier – 40 g suiker – 140 g boter – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Meng alle ingrediënten voor het deeg (bloem, bakpoeder, eidooier, suiker, boter en Kikkoman Sojasaus Minder Zout). Vorm een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

500 g rabarber – 150 g suiker – 80 ml water – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el citroensap – 1 vanilleboon

Was de rabarber en snijd in stukjes van circa 6 cm.
Doe de suiker, water en Kikkoman Sojasaus Minder Zout in een pan. Verhit tot de suiker is opgelost – het is beter om zachtjes met de pan te draaien dan erdoorheen te roeren.
Snijd de vanilleboon in de lengte door en voeg toe aan de siroop met de rabarber en het citroensap).
Kook ongeveer 5 minuten. Haal de rabarberstukjes uit de pan en laat afkoelen.

3 schepjes vanille-ijs

Rol het deeg uit. Leg de rabarber in het midden en vouw de randen van het deeg om. Bak circa 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Serveer de taart met vanille-ijs en de overgebleven sojakaramel.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.