Saus van paddenstoel en tomaat
Saus van paddenstoel en tomaat

Saus van paddenstoel en tomaat

totale tijd30 min.
15 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Saus is altijd goed. En vooral deze! De rokerige toets en de smaak van eekhoorntjesbrood passen perfect bij herfstgerechten.

Ingrediënten

4 porties
1 
ui
1 
teentje knoflook
2 eetlepels
koolzaadolie
2 
laurierblaadjes
1 g
zwarte peperkorrels, heel
100 g
tomatensap
1 theelepel
tomatenpuree
1 theelepel
eekhoorntjesbroodpoeder
1 g
gerookt zout
1 theelepel
suiker
1 theelepel
zetmeel
Voedingswaarde (per portie):309 kJ / 74 kcal
5 gVetten
1,9 gEiwitten
5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snipper de ui grof. Verhit de olie in een pan tot deze goudbruin is. Plet de knoflook. Voeg de knoflook toe aan de uien, laurierblaadjes en peper en bak het geheel.

Stap 2

Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Giet het tomatensap en de Kikkoman Sojasaus erbij. Breng op smaak met suiker, gerookt zout en eekhoorntjesbroodpoeder en laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.  Zeef de saus vervolgens fijn. 

Stap 3

Meng het zetmeel met een beetje water en breng de gezeefde saus opnieuw aan de kook. Giet onder voortdurend roeren het opgeloste zetmeel erbij en laat ongeveer een minuut zachtjes koken. De saus is klaar.

Recept-ID 1073

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snipper de ui grof. Verhit de olie in een pan tot deze goudbruin is. Plet de knoflook. Voeg de knoflook toe aan de uien, laurierblaadjes en peper en bak het geheel.

Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Giet het tomatensap en de Kikkoman Sojasaus erbij. Breng op smaak met suiker, gerookt zout en eekhoorntjesbroodpoeder en laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.  Zeef de saus vervolgens fijn. 

Meng het zetmeel met een beetje water en breng de gezeefde saus opnieuw aan de kook. Giet onder voortdurend roeren het opgeloste zetmeel erbij en laat ongeveer een minuut zachtjes koken. De saus is klaar.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.