Smaakvolle fusie: popcornduo met chili-knoflook en zoute karamel
Smaakvolle fusie: popcornduo met chili-knoflook en zoute karamel

Smaakvolle fusie: popcornduo met chili-knoflook en zoute karamel

totale tijd15 min.
10 min.voorbereidingstijd
5 min.kooktijd

Trakteer uzelf op een heerlijk verslavende smaakexplosie met deze pittige popcorncombinatie! Bedekt met een vurige chili-knoflooksmaak of een verleidelijke karamel-sojasaus voor de ultieme snackaanval. Perfect voor gezellige filmavondjes of een lekker hapje voor tussendoor.

Ingrediënten

2 porties
3 el
raapzaadolie
100 g
popcornmais
4 el
boter
 ½ tl
knoflookpoeder
 ½ tl
paprikapoeder
 ¼ tl
chilivlokken
1 el
geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
50 ml
water
150 g
suiker
Voedingswaarde (per portie):2845 kJ / 680 kcal
25,7 gVetten
8,6 gEiwitten
105 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

3 el raapzaadolie – 100 g popcornmais

Verhit de raapzaadolie in een koekenpan met een dikke bodem. Voeg de popcornmais toe en bedek met een deksel. Verdeel de mais wanneer alles is gepopt over twee kommen.

Stap 2

2 el boter – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl knoflookpoeder –  ½ tl paprikapoeder –  ¼ tl chilivlokken – 1 el geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding (hartige versie):
Smelt de boter in een sauspan en voeg de Kikkoman Sojasaus en kruiden (knoflook, paprikapoeder en chilivlokken) toe. Giet het mengsel over een van de kommen popcorn, voeg de Parmezaanse kaas toe en meng grondig, zodat alle popcorn is bedekt.

Stap 3

50 ml water – 150 g suiker – 2 el boter – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Bereiding: (zoet-zoute versie):
Om de karamel te bereiden, doe je de suiker en water in een pan. Verhit dit totdat het oplost zonder te roeren. Draai de pan voorzichtig heen en weer om de suiker gelijkmatig te verdelen. Voeg de boter en Kikkoman Sojasaus toe. Roer en giet over de andere kom popcorn.

Stap 4

Verspreid de karamelpopcorn over een groot bakblik met vetvrij papier. Wacht tot het uithardt en verkruimel het dan terug in de kom.
U kunt beide popcornversies op ieder moment serveren of meenemen naar een picknick.

Recept-ID 1285

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3 el raapzaadolie – 100 g popcornmais

Verhit de raapzaadolie in een koekenpan met een dikke bodem. Voeg de popcornmais toe en bedek met een deksel. Verdeel de mais wanneer alles is gepopt over twee kommen.

2 el boter – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl knoflookpoeder – ½ tl paprikapoeder – ¼ tl chilivlokken – 1 el geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding (hartige versie):
Smelt de boter in een sauspan en voeg de Kikkoman Sojasaus en kruiden (knoflook, paprikapoeder en chilivlokken) toe. Giet het mengsel over een van de kommen popcorn, voeg de Parmezaanse kaas toe en meng grondig, zodat alle popcorn is bedekt.

50 ml water – 150 g suiker – 2 el boter – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Bereiding: (zoet-zoute versie):
Om de karamel te bereiden, doe je de suiker en water in een pan. Verhit dit totdat het oplost zonder te roeren. Draai de pan voorzichtig heen en weer om de suiker gelijkmatig te verdelen. Voeg de boter en Kikkoman Sojasaus toe. Roer en giet over de andere kom popcorn.

Verspreid de karamelpopcorn over een groot bakblik met vetvrij papier. Wacht tot het uithardt en verkruimel het dan terug in de kom.
U kunt beide popcornversies op ieder moment serveren of meenemen naar een picknick.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.