Zelfgemaakt gyozadeeg
Zelfgemaakt gyozadeeg

Zelfgemaakt gyozadeeg

5 1 beoordelingen
totale tijd 50 min.
20 min. voorbereidingstijd
30 min. rusttijd

Bloem, water, suiker, zout – dat is alles wat je nodig hebt om moeiteloos zelf gyozadeeg te maken.

Ingrediënten

30 porties

Voor 30 gyoza's:

200 g
tarwezetmeel (van Aziatische supermarkt)
60 g
aardappelzetmeel / maïszetmeel
1 snufje
zout
1 snufje
suiker
190 ml
heet water
1 tl
plantaardige olie, plus een beetje voor het werkoppervlak

Voorbereiding

Stap 1

Doe het tarwezetmeel, aardappelzetmeel, zout en suiker in een kom. Voeg heet water toe en meng goed met een spatel. Kneed het deeg als het een beetje is afgekoeld goed met je handen. Voeg zodra het glad aanvoelt de olie toe en blijf kneden. Vorm van het deeg een bal, wikkel het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten.

Stap 2

Verwijder de vershoudfolie en vorm kleinere deegballetjes van elk circa 15 g. Verdeel een beetje olie over je werkoppervlak en leg de deegballetjes hierop. Maak ze iets platter met je handen en gebruik dan een spatel of deegschraper om ze nog platter te maken.

Stap 3

Leg circa 15 g vulling naar keuze in het midden van elk gyozavel. Bevochtig de helft van elk vel met wat water op je vingertoppen. Vouw het vel over de vulling heen en druk de randjes stevig op elkaar voor een geplooid effect.

Stap 4

Bereid de gyoza op de gewenste wijze – frituren voor een knapperige textuur, bakken in de koekenpan voor een gouden korstje of stomen voor een lichtere smaak. Als je kiest voor stomen, verdeel de gyoza's dan met ongeveer 0,5 cm ruimte ertussen en stoom 7-8 minuten op hoge temperatuur. Serveer ze wanneer ze klaar zijn met dipsausjes naar keuze. Klik hier voor tips voor heerlijke dipsausjes. Geniet ervan!

Recept-ID 1416

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe het tarwezetmeel, aardappelzetmeel, zout en suiker in een kom. Voeg heet water toe en meng goed met een spatel. Kneed het deeg als het een beetje is afgekoeld goed met je handen. Voeg zodra het glad aanvoelt de olie toe en blijf kneden. Vorm van het deeg een bal, wikkel het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten.

Verwijder de vershoudfolie en vorm kleinere deegballetjes van elk circa 15 g. Verdeel een beetje olie over je werkoppervlak en leg de deegballetjes hierop. Maak ze iets platter met je handen en gebruik dan een spatel of deegschraper om ze nog platter te maken.

Leg circa 15 g vulling naar keuze in het midden van elk gyozavel. Bevochtig de helft van elk vel met wat water op je vingertoppen. Vouw het vel over de vulling heen en druk de randjes stevig op elkaar voor een geplooid effect.

Bereid de gyoza op de gewenste wijze – frituren voor een knapperige textuur, bakken in de koekenpan voor een gouden korstje of stomen voor een lichtere smaak. Als je kiest voor stomen, verdeel de gyoza's dan met ongeveer 0,5 cm ruimte ertussen en stoom 7-8 minuten op hoge temperatuur. Serveer ze wanneer ze klaar zijn met dipsausjes naar keuze. Klik hier voor tips voor heerlijke dipsausjes. Geniet ervan!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.