Kalfsfondue

Ingrediënten

6 porties

Kalfsfondue:

1 liter
kalfsbouillon
600 g
kalfsfilet
250 g
paddenstoelen (champignons of shiitake)
3 
wortels
200 g
spruitjes

Sauce Gribiche:

4 
eieren
1 eetlepel
Dijon-mosterd
60 ml
olijfolie
4 
augurken
2 eetlepels
zoutkappertjes
 ½ bos(je)
peterselie
 ½ bos(je)
bieslook

Kalfsbouillon (zelf maken):

3 
lente-uitjes
1 
teentje knoflook
2 kg
kalfsvlees voor soep
1 kg
botten van het kalf
2 
wortels
6 liter
water
1 
laurierblaadje
 ¼ bos(je)
peterselie
5 
takjes tijm
5 
pimentkorrels
10 
witte peperkorrels
Voedingswaarde (per portie): 1799 kJ  /  429 kcal
23 g Vetten
35 g Eiwitten
16 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Kalfsbouillon (zelf maken)

Vlees en botten goed wassen. In een grote soeppan doen en opvullen met koud water. Breng aan de kook. Het schuim afscheppen zodra het water kookt. Overige ingrediënten toevoegen, op middelgroot vuur gedurende ten minste 3 uur koken. Zeven, en al naar behoefte op smaak brengen met zout.

Stap 2

Sauce Gribiche

Eieren koken. Koud afspoelen, schillen. 2 eigeel, mosterd, azijn, Ponzu en olijfolie mengen totdat een crème-achtige pasta ontstaat. Kruiden, eieren, augurken, kappertjes en de overige ingrediënten fijn hakken en met de pasta mengen. Met peper op smaak brengen.

Stap 3

Kalfsfondue

Kalfsfilet in 2x2 cm grote blokjes snijden. Spruitjes enkele minuten in kokend water koken. Vervolgens koud afspoelen. Wortels in 5 mm dikke schijfjes snijden. Enkele minuten in water koken, totdat ze beetgaar zijn. De paddenstoelen afhankelijk van de grootte halveren of in vieren snijden. Kalfsvleesbouillon in de fonduepan op het fornuis verwarmen. Fonduepan op de fondueset zetten. Vlees of groente opprikken en in de bouillon koken. Serveer met sausjes.

Tip

Vegetarisch: Voor een vegetarische fondue gebruikt u groentebouillon en laat u het vlees achterwege.

In plaats van zelf gekookte bouillon kunt u ook gebruiksklare bouillon of een bouillonblokje gebruiken.

.

Recept-ID 240

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kalfsbouillon (zelf maken)

Vlees en botten goed wassen. In een grote soeppan doen en opvullen met koud water. Breng aan de kook. Het schuim afscheppen zodra het water kookt. Overige ingrediënten toevoegen, op middelgroot vuur gedurende ten minste 3 uur koken. Zeven, en al naar behoefte op smaak brengen met zout.

Sauce Gribiche

Eieren koken. Koud afspoelen, schillen. 2 eigeel, mosterd, azijn, Ponzu en olijfolie mengen totdat een crème-achtige pasta ontstaat. Kruiden, eieren, augurken, kappertjes en de overige ingrediënten fijn hakken en met de pasta mengen. Met peper op smaak brengen.

Kalfsfondue

Kalfsfilet in 2x2 cm grote blokjes snijden. Spruitjes enkele minuten in kokend water koken. Vervolgens koud afspoelen. Wortels in 5 mm dikke schijfjes snijden. Enkele minuten in water koken, totdat ze beetgaar zijn. De paddenstoelen afhankelijk van de grootte halveren of in vieren snijden. Kalfsvleesbouillon in de fonduepan op het fornuis verwarmen. Fonduepan op de fondueset zetten. Vlees of groente opprikken en in de bouillon koken. Serveer met sausjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Ontdek meer

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.