Kipfilet met een saus van ponzu yuzu en lente-ui
Kipfilet met een saus van ponzu yuzu en lente-ui

Kipfilet met een saus van ponzu yuzu en lente-ui

totale tijd15 min.
5 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Een perfect gerecht voor atleten, dat de kruidige smaak van ponzu yuzu en eiwitrijke kipfilet combineert om optimaal van vermoeidheid te kunnen herstellen. Heerlijk met rijst, maar ook als Aziatische tapas met wijn en bier.

Ingrediënten

2 porties
300 g
kipfilet
4 el
aardappelzetmeel
4 el
olie

Saus van ponzu yuzu:

1 
lente-ui
1 tl
suiker
 ½ tl
geraspte gember

Topping:

Wat sla, babyspinazie of koriander
Chilidraden

Voorbereiding

Stap 1

1  kleine lente-ui – 6 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap2 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl suiker –  ½ tl geraspte gember

Was en snijd de lente-ui, pel en rasp de gember. Mix alle ingrediënten voor de ponzu-yuzusaus dan door elkaar.

Stap 2

300 g kipfilet – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus4 el aardappelzetmeel – 4 el olie

Snijd de kipfilet in blokjes (circa 3-4 cm), breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en bestrooi evenredig met aardappelzetmeel. Bak ongeveer 5 minuten in olie totdat de kip gaar is. Dek de laatste 3 minuten af.

Stap 3

De ponzu-yuzusaus die in stap 1 is bereid – Sla, babyspinazie of koriander – Chilidraden

Serveer de kipblokjes op een bord en giet de ponzu-yuzusaus van stap 1 hieroverheen. Garneer naar smaak met sla, babyspinazie of koriander en chilidraden.

Recept-ID 1299

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 kleine lente-ui – 6 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap2 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl suiker – ½ tl geraspte gember

Was en snijd de lente-ui, pel en rasp de gember. Mix alle ingrediënten voor de ponzu-yuzusaus dan door elkaar.

300 g kipfilet – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus4 el aardappelzetmeel – 4 el olie

Snijd de kipfilet in blokjes (circa 3-4 cm), breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en bestrooi evenredig met aardappelzetmeel. Bak ongeveer 5 minuten in olie totdat de kip gaar is. Dek de laatste 3 minuten af.

De ponzu-yuzusaus die in stap 1 is bereid – Sla, babyspinazie of koriander – Chilidraden

Serveer de kipblokjes op een bord en giet de ponzu-yuzusaus van stap 1 hieroverheen. Garneer naar smaak met sla, babyspinazie of koriander en chilidraden.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.