Kipfilet met een saus van ponzu yuzu en lente-ui
Een perfect gerecht voor atleten, dat de kruidige smaak van ponzu yuzu en eiwitrijke kipfilet combineert om optimaal van vermoeidheid te kunnen herstellen. Heerlijk met rijst, maar ook als Aziatische tapas met wijn en bier.
Voorbereiding
Stap 1
1 kleine lente-ui – 6 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap – 2 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 tl suiker – ½ tl geraspte gember
Was en snijd de lente-ui, pel en rasp de gember. Mix alle ingrediënten voor de ponzu-yuzusaus dan door elkaar.
Stap 2
300 g kipfilet – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 4 el aardappelzetmeel – 4 el olie
Snijd de kipfilet in blokjes (circa 3-4 cm), breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en bestrooi evenredig met aardappelzetmeel. Bak ongeveer 5 minuten in olie totdat de kip gaar is. Dek de laatste 3 minuten af.
Stap 3
De ponzu-yuzusaus die in stap 1 is bereid – Sla, babyspinazie of koriander – Chilidraden
Serveer de kipblokjes op een bord en giet de ponzu-yuzusaus van stap 1 hieroverheen. Garneer naar smaak met sla, babyspinazie of koriander en chilidraden.
Recept-ID 1299
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer