Dal van rode linzen met ui en mirin
Dal van rode linzen met ui en mirin

Dal van rode linzen met ui en mirin

5 1 beoordelingen
totale tijd 1 u. 31 min.
30 min. voorbereidingstijd
46 min. kooktijd
15 min. koeltijd

Een dal van rode linzen met gekarameliseerde ui, champignons en verwarmende kruiden, verrijkt met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden. Geserveerd met zachte pav-broodjes (zachte luchtige Indiase broodjes) en verse chili voor een perfecte balans tussen intense hartigheid en een subtiele zoete smaak.

Ingrediënten

4 porties

Dal:

150 g
rode linzen
450 ml
groentebouillon
150 g
ui, in blokjes gesneden
120 g
champignons, in plakjes
1 el
geklaarde boter (ghee)
 ½ tl
gemalen komijn
 ½ tl
gemalen kurkuma
 ¼ tl
chilivlokken
25 g
boerenkool

Pav-broodjes: (zachte, luchtige Indiase broodjes)

170 g
tarwebloem
140 ml
melk
1 tl
suiker
1 tl
instant gedroogde gist
15 g
boter

Versiering:

1 ½ 
verse rode chilipepers, in plakjes gesneden
Voedingswaarde (per portie):3.132 kJ / 759 kcal
14 gVetten
32 gEiwitten
119 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g rode linzen – 450 ml groentebouillon – 150 g ui, in blokjes gesneden – 120 g champignons, in plakjes – 1 el geklaarde boter (ghee) – 1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden ½ tl gemalen komijn –  ½ tl gemalen kurkuma –  ¼ tl chilivlokken

Kook de linzen 10 minuten in de groentebouillon. Karamelliseer de ui en champignons 10 minuten in de ghee tot ze goudbruin zijn, voeg dan de Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden toe en bak 1 minuut. Voeg de komijn, kurkuma en chilivlokken toe en bak 10 seconden om de aroma's vrij te laten komen. Roer de linzen erdoor en kook 5 minuten.

Stap 2

25 g boerenkool – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Voeg de boerenkool toe aan de pan met de linzen en groenten en bak 2-3 minuten. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus.

Stap 3

170 g tarwebloem – 140 ml melk – 1 tl suiker – 1 tl instant droge gist – 15 g boter – 1 ½  verse rode chilipepers, in plakjes gesneden

Verwarm 120 ml melk tot 38°C en meng met de suiker en gist. Voeg dit geleidelijk toe aan 170 g bloem en meng tot een deeg ontstaat. Smelt 5 g boter en voeg toe aan het deeg. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Verdeel het deeg in 12 balletjes en leg ze in een ingevette ovenschaal die is bestreken met de resterende 10 g gesmolten boter. Dek af en laat 40 minuten rijzen. Bestrijk de bovenkant vervolgens grondig met de resterende 20 ml melk en bak 20 minuten op 180°C totdat de bovenkant goudbruin is. Serveer de dal met de pav-broodjes en garneer met gesneden chilipepers.

Recept-ID 1600

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g rode linzen – 450 ml groentebouillon – 150 g ui, in blokjes gesneden – 120 g champignons, in plakjes – 1 el geklaarde boter (ghee) – 1 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden ½ tl gemalen komijn – ½ tl gemalen kurkuma – ¼ tl chilivlokken

Kook de linzen 10 minuten in de groentebouillon. Karamelliseer de ui en champignons 10 minuten in de ghee tot ze goudbruin zijn, voeg dan de Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden toe en bak 1 minuut. Voeg de komijn, kurkuma en chilivlokken toe en bak 10 seconden om de aroma's vrij te laten komen. Roer de linzen erdoor en kook 5 minuten.

25 g boerenkool – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Voeg de boerenkool toe aan de pan met de linzen en groenten en bak 2-3 minuten. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus.

170 g tarwebloem – 140 ml melk – 1 tl suiker – 1 tl instant droge gist – 15 g boter – 1 ½ verse rode chilipepers, in plakjes gesneden

Verwarm 120 ml melk tot 38°C en meng met de suiker en gist. Voeg dit geleidelijk toe aan 170 g bloem en meng tot een deeg ontstaat. Smelt 5 g boter en voeg toe aan het deeg. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Verdeel het deeg in 12 balletjes en leg ze in een ingevette ovenschaal die is bestreken met de resterende 10 g gesmolten boter. Dek af en laat 40 minuten rijzen. Bestrijk de bovenkant vervolgens grondig met de resterende 20 ml melk en bak 20 minuten op 180°C totdat de bovenkant goudbruin is. Serveer de dal met de pav-broodjes en garneer met gesneden chilipepers.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.