Het geheim van een perfecte burger - Burgers met Kikkoman sauzen

18 Juli 2023

[Translate to Niederländisch:]

De burger heeft het fast food-image al lang en breed achter zich gelaten. Steeds meer komt het besef dat de bereiding van een burger met veel liefde voor goede ingrediënten kan worden gevierd. Zijn pluspunt ligt hierbij in zijn eenvoud: twee broodjeshelften gevuld met een ‘patty’ van vlees, gevogelte, vis of groente, gecombineerd met een beetje salade en kruidige sauzen.

Amerikaanse klassiekers

Wie de hamburger, kortweg burger, heeft bedacht, weten we vandaag de dag helaas niet meer. Alhoewel het een onderdeel van de Amerikaanse keuken is, is zijn naam waarschijnlijk afkomstig van de Noord-Duitse stad Hamburg. De reden waarom hij deze naam heeft gekregen, is omringd door veel theorieën. Er wordt onder andere vermoed dat een Hamburgse snackbar-specialiteit, het ‘Rundstück warm’ (rondstuk warm), de voorloper van de burger was. Hierbij gaat het om een tarwebroodje voorzien van een schijfje braadvlees en jus.

Pulled pork, pastrami of veganistisch

Feit is dat ongeveer 100 jaar geleden de succesvolle geschiedenis van de burger in de VS begon en tegenwoordig erg populair is in tal van landen. Klassiek met gehakt of met pulled pork, pastrami of zelfs veganistische patty’s van linzen, bonen of tarwe; burgers zijn inmiddels verkrijgbaar in tal van varianten. De burgers te creëren, heeft iets speels. Met steeds weer nieuwe combinaties wordt de burger steeds opnieuw ontdekt. Dat is waarschijnlijk ook de reden, waarom hij nooit ouderwets wordt.

Veel kaas, gekaramelliseerde uien

Burgers zelf maken, is bijzonder leuk om te doen samen met vrienden en familie. Tijdens party’s, feestjes en verjaardagen kan iedereen zijn burger naar eigen smaak beleggen en kruiden. Terwijl de ene van veel kaas houdt, experimenteert de ander met buitengewone smaakcombinaties: peperoni zorgt voor een pittige touch, gekaramelliseerde uien voegen daarentegen een prettige zoete touch toe.

Het is een kwestie van saus

Er is ketchup, mosterd en mayonaise; maar alleen de verfijnde sauzen van Kikkoman verlenen een burger een echt fijn, hartig aroma. Het assortiment van Kikkoman biedt een hele reeks sauzen die uitstekend geschikt zijn voor burgers. Voor een prettig zoet aroma zorgt de Kikkoman Teriyaki BBQ saus met honing. Wie liever voor hartig kiest, kan het beste de Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde knoflook nemen. Ze kunnen allebei reeds tijdens de bereiding worden gebruikt: gewoon de burger-patty tijdens het braden in de pan of tijdens het garen op de grill marineren met de saus; zo neemt hij de aroma’s direct op en wordt hij heerlijk mals. Ook de klassieker van Kikkoman, de natuurlijk gebrouwen sojasaus, of de Teriyaki marinade saus kan worden gebruikt om de burgers pep te geven.

Wist u dat?

De Kikkoman Teriyaki familie omvat must-have marinades en gebruiksklare sauzen die uitermate geschikt zijn als dip voor uw vlees en groente.

Receptinspiratie

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.