Zoeken
Filter
Bookmark
12 van 234

Bonte groente met olijf-sojasausdip

Voorbereidingstijd: 50 min
Calorieën (per portie): 1836 kJ / 439 kcal

Ingrediënten voor 4 gedeelten

  • 120 g zoete aardappel
  • 120 g wortelen
  • 240 g kleine aardappelen (bijv. Drillinge)
  • 120 g courgette      
  • 100 g gele paprika
  • 120 g broccoli        
  • 12 kerstomaatjes (ca. 120 g)     
  • 3-4 el olijfolie          
  • 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus         
  • Kruiden, naar smaak, bijv. oregano, laurierblad
  • 200 ml groentebouillon   

Voor de olijf-sojasausdip:

  • 4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus (ca. 40 ml)
  • 60 g milde, groene olijven (zonder pit)
  • ¼ el citroensap
  • 6 el olijfolie
  • 4 el appelmoes
  • 2 el pijnboompitten           
  • 1 tl suiker     
  • 2 tl kappertjes        

Voorbereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en de wortelen en was ze met de aardappelen. Snijd de zoete aardappelen en wortelen in grove stukken en halveer de aardappelen. Kook alles voor ca. 5 minuten.
  2. Was de courgette en snijd de uiteinden eraf. Halveer de paprika, verwijder de pitten en de steel en was de hem. Snijd de paprika samen met de courgette in hapklare reepjes. Breek of snijdt de broccoli in roosjes en was hem samen met de tomaten.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte (180°C heteluchtoven) . Roer in een grote schaal olijfolie en sojasaus goed door elkaar. Doe de aardappelen en groente in een schaal en meng deze door elkaar met kruiden naar smaak.
  4. Giet de groentebouillon in een diepe ovenschaal of in een grote ovenschaal. Verdeel dan de groente in deze schaal en bak ze voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven.
  5. Pureer voor de olijf-sojasausdip alle ingrediënten, behalve de kappertjes, in een mixer. Hak na het mixen de kappertjes en doe ze erbij. Haal de ovenplaat of de ovenschaal uit de oven, besprenkel met de olijf-sojasausdip en serveer naar behoefte met brood.

U KUNT DIT RECEPT ZOWEL IN DE OVEN ALS EENVOUDIG OP DE GRILL BEREIDEN.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 4 gedeelten

  • 120 g zoete aardappel
  • 120 g wortelen
  • 240 g kleine aardappelen (bijv. Drillinge)
  • 120 g courgette      
  • 100 g gele paprika
  • 120 g broccoli        
  • 12 kerstomaatjes (ca. 120 g)     
  • 3-4 el olijfolie          
  • 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus         
  • Kruiden, naar smaak, bijv. oregano, laurierblad
  • 200 ml groentebouillon   

Voor de olijf-sojasausdip:

  • 4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus (ca. 40 ml)
  • 60 g milde, groene olijven (zonder pit)
  • ¼ el citroensap
  • 6 el olijfolie
  • 4 el appelmoes
  • 2 el pijnboompitten           
  • 1 tl suiker     
  • 2 tl kappertjes