Een knapperige lekkernij: de nieuwe Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel

Maart 2021. De nieuwe Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel geeft een extra dosis knapperigheid aan allerlei gerechten en specialiteiten uit de hele wereld! Een schnitzel wordt krokant gepaneerd met panko, een gefrituurde kipfilet smaakt licht en krokant als hij door de panko is gewenteld. Panko verrijkt gratins of ovenschotels met een bijzonder krokante topping. En omdat panko niet gekruid is, is hij ook ideaal voor desserts, zoals crumbles of taartbodems.

‘Panko’ is samengesteld uit de twee Japanse woorden ‘pan’ (brood) en ‘ko’ (meel). In Japan wordt panko traditioneel gebruikt voor de bereiding van veel verschillende gerechten en recepten, zoals tonkatsu, gefrituurde zeevruchten, uienringen of kipnuggets.

Kikkoman Panko – Japanse stijl knapperig paneermeel wordt vers gemaakt van een speciaal witbrood zonder korst. Daardoor blijven de gerechten langer krokant. Vet en olie worden namelijk minder sterk gebonden in vergelijking met gewoon paneermeel. Dit zorgt ervoor dat panades en toppings extra krokant en knapperig worden, maar tegelijkertijd licht en luchtig smaken. Wie gewoon paneermeel een keertje heeft vervangen door Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel, zal nooit meer gewoon paneermeel gebruiken!

Voor meer informatie over panko en heerlijke panko-recepten, klik hier.